Gamen & Gokken

Voor een hele grote groep mensen is er niets leuker dan Gamen en/of Gokken. Laten we eerlijk zijn, daar valt ook iets voor te zeggen. Maar hoe leuk beide kunnen zijn als onschuldig entertainment en vermaak, helemaal zonder gevaar zijn ze natuurlijk niet. Want op het moment dat Gamen & Gokken niet langer een leuke break in je dagelijks leven is maar je leven gaat beheersen gaat de lol er snel vanaf.

Zowel voor ‘probleemspelers’ zelf als hun omgeving. Als je niet meer kunt stoppen met spelen, sociale contacten verwaarloost, verlies niet kunt accepteren, in financiële problemen komt, ruzie krijgt over je speelgedrag… Dan is het al teveel en te ver. Doel is dus om dit te voorkomen. En als dat niet (meer) lukt, zo snel mogelijk bij de juiste instanties aan te kloppen.

Op SpeelGerust vind je handige korte testjes en checklists om te zien of jouw speelgedrag of dat van iemand uit je directe omgeving een probleem (aan het worden) is. Daarnaast hebben we een uitgebreid overzicht van verschillende professionele organisaties die mensen met een game- of gokprobleem op verschillende niveaus kunnen helpen.